slider not found: 5

Gyógygombakrém ránctalanítás

Béta-glükán hatás

A Béta-glükán természetes anyag, növényekben és gombákban fordul elő. Egyik fő jellemzője, hogy segíthet fenntartani a bőr fiatalos megjelenését.
Működése egyrészt indirekt módon történik a bőr immun rendszerében, mégpedig az un. Langerhan sejtek aktiválásával. A Langerhan sejtek nagyon fontosak az általános egészség és a fiatalos bőr tekintetében, mivel megvédik a szervezetet a nagyobb fertőzésektől és egy helyreállító mechanizmuson keresztül részt vesznek a bőr megújításában. Stimulálják a bőrszövetet, hogy újraépítsék a külső réteget és helyreállítsák a kollagén struktúrát.
Sajnálatos módon az idő előrehaladtával képződésük lelassul. A Béta-glükán pont erre hat, mégpedig úgy, hogy reaktiválja azt a rendszert, ami felelős ezen Langerhan sejtek képződéséért.
Más kutatások (Duo Wei, 2002) emellett bizonyították a glükán receptorok jelenlétét a bőr fibroblaszt sejtjeiben és azt, hogy a béta-glükán képes direkt módon is stimulálni a fibroblasztok kollagén szintézisét.

 

Vizsgálatok

Női önkénteseknél, a Béta-glükán öregedő bőrön történő lokális alkalmazásakor figyelték meg (Smith, 1991) a következő hatásokat: revitalizálta a bőrt, csökkentette a ráncok számát, mélységét és hosszát, csökkentette a bőr durvaságát.

 

Kérdezze Gyógyszerész szakértőnket  szakmai kérdésekben!


captcha
Created with BreezingForms Lite - Get BreezingForms Full Version!

Rendelje meg webshopunkban!

 

Ganodex Tapasztalatok

Weblapunk a felhasználói élmény fokozására sütiket használ.
PLG_SYSTEM_COOKIEHINT_BTN_OK