slider not found: 5

Ekcémás bőr ápolása

Ekcéma

EKCÉMA
 

Az ekcéma olyan állapotok összefoglaló neve, amikor a bőr gyulladt és irritált lesz. A leggyakoribb típusa az atópiás dermatitisz vagy atópiás ekcéma. Az atópia jelző arra utal, hogy ilyen esetben un. öröklött hajlam játszik szerepet a kialakulásában. Ilyen egyéneknél megnövekedhet az allergia és asztma előfordulása is. Másik fő típusa a kontakt ekcéma, amikor valamilyen bőrrel érintkező anyag (pl. vegyszer, kozmetikum) váltja ki az állapotot.


Az ekcéma nagyon gyakori csecsemőknél, kb. 10-20% az előfordulása, míg ez a szám a felnőttek körben kb. 3%. A legtöbb csecsemő, akinél megjelenik, szerencsére kinövi ezt az állapotot.
EKCÉMA OKA
Az ekcéma egyértelmű oka nem ismert, de valószínűsíthető, hogy kapcsolatban áll azzal, hogy az egyén immunrendszere túlzottan reagál egy-egy irritáló tényezőre. Ez lehet valamilyen háztartási anyag, fém, kozmetikum, étel, stb. A stressz és egyéb betegségek (megfázás, nátha) szintén hozzájárulhatnak a kialakulásához, fellángolásához vagy az állapot rosszabbodásához.
EKCÉMA TÜNETEI
Jellemző tünete a viszketés és a kivörösödés. Az érintett bőrterület gyakran száraz és megvastagodott, sok esetben nedvező hólyagok is megjelenhetnek.
EKCÉMA KEZELÉSE
Kezelésében fontos szerepet kapnak a tüneteket, gyulladást enyhítő szteroidos krémek. A hosszabb tünetmentes állapot eléréséhez, un. immunmoduláns készítmények használata javasolt. A terápia fontos része a rendszeres bőrápolás, a bőr kiszáradásának megelőzése.
 

 

Ekcémás bőr ápolása Ganodex krémmel

Az ekcémás bőr körültekintő ápolása kiemelten fontos szerepet kap a tünetementes állapot eléréséhez és fenntartásához.
Fő cél a bőr hidratáltságának megőrzése, a kiszáradás megelőzése, melyhez megfelelő segítséget nyújthat a Ganodex gyógygombakrém kókuszolajjal és mézzel.
A Ganodex krém a tripla-héix béta-glükán gyógygomba kivonatának köszönhetően, a hidratálás mellett, szerepet kaphat a bőr immunfunkciójának szabályozásában is, amivel szintén hozzájárulhat az ekcémás bőr ápolásához.

 

Ganodex krém használata

Naponta minimum 2x kenje be a kezelendő bőrfelületet (pl arcbőrt), majd gyengéden simítsa a bőrbe. Könnyen felszívódik, nem hagy foltot. Ajánlott minden fürdés és zuhanyzás után is használni.

A krémet olyan hosszan tudja használni, ameddig csak szükséges.
Szembe ne kerüljön.
A Ganodex gyógygombakrém használatával egyidőben javasolt a C-vitamin szedése.

Kérdezze Gyógyszerész szakértőnket  szakmai kérdésekben!


captcha
Created with BreezingForms Lite - Get BreezingForms Full Version!

Rendelje meg webshopunkban!

 

Ganodex Tapasztalatok

Weblapunk a felhasználói élmény fokozására sütiket használ.
PLG_SYSTEM_COOKIEHINT_BTN_OK