slider not found: 5

Vitaminszedéssel csökkenthetőek a fogamzásgátlók mellékhatásai

A fogamzásgátló tabletta mellékhatásai a depresszió, migrén, fejfájás, fáradtság, levertség, legyengült immunrendszer, testsúly-gyarapodás, szív- és érrendszeri problémák (magas-vérnyomás, vérrögképződés), alvásproblémák, anémia.

Bővebben...

Milyen gyógyszerek okoznak vitaminhiányt?

Nagyon sok receptköteles és recept-nélkül kiváltható gyógyszer negatív hatással van a gyógyszerhasználó szervezetének tápanyag státuszára. Ilyen esetekben sajnos a gyógyszer ahelyett, hogy gyógyítana, képes az egyén egészségi állapotát tovább rontani.

Bővebben...

Mi az a vitamin UL?

Néhány szó az UL (Upper Level), azaz a vitaminok, ásványi anyagok legfelső tolerálható szintjéről.
A legfelső biztonságos szint/tolerálható felső beviteli szint (UL) az a maximális vitamin/ásványi anyag mennyiség,

Bővebben...

Vitaminok NE értékének átszámítása

A Nemzetközi Egység (rövidítve NE) mértékegység a farmakológiában. Anyagmennyiséget mér biológiailag aktív anyagok biológiai hatása alapján. Főleg vitaminok,hormonok,vakcinák, vérkészítmények esetében használják.

Bővebben...

Zöldségek-gyümölcsök a szivárvány minden színében

Egészségünk védelmében naponta legalább ötször együnk gyümölcsöt és zöldséget. Ezt javasolják a hazai és nemzetközi táplálkozástudományi szakemberek ajánlásai, kiemelve azt, hogy ezek lehetőleg minél többféle színűek legyenek, úgy mint a szivárvány.

Bővebben...

Mi az az RDA?

Az RDA (Reccommended Dietary Allowance) pontos fordítása a javasolt napi bevitel, amely azt mutatja meg, hogy mennyi vitaminra és ásványi anyagra van szükségünk.

Bővebben...

Kérdezze Gyógyszerész szakértőnket  szakmai kérdésekben!

Bejelentkezés, regisztráció

Weblapunk a felhasználói élmény fokozására sütiket használ.
PLG_SYSTEM_COOKIEHINT_BTN_OK